آشنایی با ایران زیبا: قسمت سوم: غار نمکدان قشم

غار نمکدان قشم کجاست
غار نمکدان قشم از آثار طبیعی و مکان های دیدنی استان هرمزگان است که در فاصله ۹۰ کیلومتری از شهر قشم، در بخش جنوب غربی این جزیره و در نزدیکی ساحل جنوبی آن قرار دارد. (مشاهده روی نقشه)


فاصله غار نمکدان قشم تا تنگه چاهکوه: ۴۴ کیلومتر
فاصله غار نمکدان قشم تا جنگل حرا: ۵۳ کیلومتر
فاصله غار نمکدان قشم تا بام قشم: ۲۸ کیلومتر


قدمت غار نمک قشم


بهتر است بدانید که غار نمک قشم عمری ۵۰۰ میلیون ساله دارد و کارشناسان شکل‌گیری آن‌ را متعلق به قبل از دوره کامبرین (یکی از دوره‌های زمین‌شناسی از دوران دیرینه‌زیستی) می‌ دانند. لایه‌ های نمکی چند رنگی که در غار تشکیل شده، هر کدام ده‌ها هزار سال قدمت دارد، به همین دلیل بهتر است به هیچ‌کدام از قندیل‌ های نمکی دست نزنیم و هوس نکنیم تکه‌ای از آن را برای خودمان برداریم. نکته جالب در مورد غار نمک قشم اینکه ما با نمک معمولی سر و کار نداریم. این نمک‌ ها خاصیت درمانی دارند. می‌ گویند نفس کشیدن در هوای غار، حساسیت و آسم را تسکین می‌دهد. اینجا مثل نمایشگاهی ا‌ست که تابلوهایش از نمک ساخته شده اند.


بهترین فصل سفر به غار نمک قشم


از پاییز تا آخر فروردین فصل مناسبی برای سفر به قشم است. هوا ملایم و مطبوع است و داغی آفتاب شما را اذیت نخواهد کرد. زمستان قشم خنکی دلپذیری دارد و گشت و گذار برای شما خسته کننده نخواهد بود. اگر اهل پیاده روی و گردش در طبیعت هستید پیشنهاد می کنیم که پای پیاده این مسیر را طی کنید. داخل این غار به ویژه در اعماق آن، نور کافی وجود ندارد و برای مشاهده استالاکتیت های بلورین نمک نیاز به چراغ قوه پرنور است. سقف غار نمک را قندیل های مرمرین و بلورین در اشکال مختلف پوشش داده اند و منظره ای بدیع به وجود آورده اند. سعی کنید حتما با کسی که نسبت به این غار آشنایی کامل دارد همسفر شوید تا از راه و چاه آن مطلع باشید.


غار نمک قشم چه شکلی است؟


در کف غار نمک قشم جریان هایی از آب نمک قابل مشاهده است که منظره فوق العاده ای را برای بازدید کنندگان پدید می آورد. رطوبت هوای جزیره و نفوذ آب در غارها سبب چکیده شدن آب نمک اشباع شده بر بدنه قندیل ها می شود و باعث به وجود آوردن پیوسته این قدیل ها می شود. این جریان آب در دل کوه نمکدان به طور یک جریان دائمی زیرزمینی است و راه را به خارج از این غار می گشاید. در مقابل غار نمک قشم یک حوضچه ای طبیعی به رنگ سفید وجود دارد که آبی که از دل این غار بیرون می آید درون آن جمع می گردد و به صورت یک چشمه نمک در دامنه کوه جلوه گری می نماید. این چشمه در تمام طول سال جریان دارد و در بخش های داخلی غار نمک نیز جریان آب قابل مشاهده است. جالب است بدانید که گاهاً آب نمک موجود در غار همانند آینه تصاویر را منعکس می‌کند و این خود باعث به وجود آمدن منظره ای زیبا و بی نظیر در این منطقه می گردد. بستر اصلی این چشمه رنگی سرخ دارد و می‌توان رسوبات گِل اخرا (خاک نسوز) را در آن مشاهده کرد. رسوباتی که در این منطقه به وجود آمده اند نیز حاوی ترکیبات اکسید آهن و به‌ خصوص هماتیت هستند. بخش بالایی یا همان سقف غار نیز ساختار زیبایی دارد و توسط قندیل‌های بلورین که اشکال مختلفی دارند پوشیده شده است.

قبلپارک های آبی مشهد
بعدویژگی های که باید راجب به یک هتل خوب و عالی بدانیم
05138548181